På lördag möts studenter på tennisbanan

Tennisturneringen hålls på Borås Tennis & Boulecenter och anordnas av HITEK – Handels- och IT-högskolans enade kårsektion. Första matchen börjar klockan 14.
Tennishallen är öppen för allmänheten som vanligt och Kalle Niklasson, projektledare för HITEK Open, hoppas att det kommer många åskådare.
─ Det är roligare ju fler som kommer och tittar, säger han.
I år är det studenter och före detta studenter som möts. De kommer från institutionerna Handels- och IT-högskolan, Textilhögskolan och Ingenjörshögskolan. Förra året vann Fredrik Dahlberg, student vid Institutionen Handels- och IT-högskolan. David Jensen kom tvåa.
─ Tyvärr har inga anställda på högskolan anmält sig denna gång, i tidigare turneringar har även personal deltagit, säger Kalle Niklasson.

Specialregler och inget krav på förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper inom tennis för att få vara med men man måste följa specialreglerna som presenteras innan första matchen startar.
─ Bland annat använder vi oss av "double elimination" vilket i korthet innebär att man har möjlighet att vinna turneringen även fast man förlorar en match. Förlorar man däremot två så är man utslagen, säger Kalle Niklasson.

Läs om eventet på Facebook.

Följ resultaten live under turneringen.

Text: Anna Kjellsson
Bild: HITEK