Textildesign tar plats på Röda stens julmarknad

Bilden visar textildesignstudenten Essy Winnerholt och produkter till julmarknad

– En bra julklapp är användbar, fin och hållbar, både i kvalitet och miljötänk.

Det säger Essy Winnerholt, textildesignstudenten som basar för Textilhögskolans julmarknad som drar igång på fredag den 29:e november och pågår i dagarna tre.

För tredje året arrangerar textildesignstudenterna en julmarknad i Göteborg. Denna gång sker det i en speciell inramning, då konsthallen Röda sten – i området Klippan i Majorna – för första gången arrangerar en stor marknad med 80 utställare. Textilhögskolan har fått den bästa platsen. Studenterna kommer att stå på bottenvåningen, mellan entrén och caféet.

Mysig invigningskväll

 23 textildesignstudenter tar med sina egna verk till försäljning. Det blir allt från smycken, mössor och sjalar, till inredningsdetaljer, som juldekorationer eller örngott.

För oss är det ett perfekt sätt att öva sig i produktutveckling. Vi får ett kvitto på vad som fungerar och inte, säger Essy Winnerholt.

Essy Winnerholt hoppas att marknaden ska bli erkänd och ett etablerat evenemang som folk återkommer till varje år.

– Det kommer att bli väldigt mysigt, inte minst första kvällen. Att komma ner till Röda sten kvällstid, med ljusen från andra sidan vattnet och julstämningen i luften, det blir väldigt speciellt.

 

Julmarknadens öppettider
Fre 29 november 17-20
Lör 30 november 12-17
Sön 1 december 12-17

Obs! Tänk på att ta med kontanter, då julmarknaden inte tar kort och det är en bit till närmaste bankomat.

Läs mer
Om Textilhögskolans textildesignutbildning.
Se textildesignstudenternas arbeten från Textilhögskolan
Röda sten: Julmarknad för konst och design

Bilder: Emma Engström, Essy Winnerholt (disktrasor, mössa), Emmy Woksepp (örhängen, fluga) och Jenny Hahne Gadd (kuddar).