Tyck till om högskolans organisation på öppna åsiktstorg

Therése Anderssoon, ordförande för Studentkåren i Borås – vad är ett åsiktstorg?

– Det är ett ställe där studenter kan tycka till om ett specifikt ämne, i det här fallet om högskolans organisationsutveckling. Man skulle kunna se det som en öppen workshop där du som student kan välja att svara på alla frågor som tas upp eller endast de frågor som du känner berör dig mest.

Varför anordnar ni de här tillfällena?

– Vi från studentkåren tyckte det var ett bättre alternativ att anordna åsiktstorg än workshops då vi har märkt att studenter har svårt att finna tiden att närvara på så långa pass. Åsiktstorgen kommer att starta klockan 10 och vara som mest aktiva under lunchtid mellan klockan 12 och 13 då studenter från sektionsstyrelserna finns på plats för att svara på frågor och bjuda på kaffe, vilket borde ge de bästa förutsättningarna att tycka till i de frågor som kommer finnas.

Varför ska man komma dit?

– Det är viktigt att vi hjälps åt att få med studenternas perspektiv i arbetet med den här organisationsutvecklingen. Vad tycker vi är viktigt? Vad är det som är bra med min utbildning idag? Större delen av högskolans verksamhet utgår ju faktiskt från oss studenter, så därför finns det en stor poäng med att vi tycker till i de frågor som berör oss och vår utbildning. Det som vi lyfter kommer att hjälpa till att stärka dagens utbildning och förhoppningsvis även stärka utbildningarna i framtiden vilket kommer att gynna oss när vi är klara för arbetslivet. En utbildning med ett gott rykte gynnar vårt CV i framtiden.

Vad kan egentligen jag som student påverka när det gäller högskolans framtida organisation?

– En hel del. Större delen av högskolans verksamhet bygger på oss studenter och att vi får rätt förutsättningar för vår utbildning och det ligger lika mycket i vårt intresse som högskolans intresse att detta uppfylls.

Tider och platser

Åsiktstorgen kommer att finnas på följande platser:

5-7 november:

  • Ljusgården, våning 3 på Sandgärdet
  • Rabalder, Studentkårens lokaler på Allégatan 2
  • Vårdcaféet, E6 i Balder
  • vid Studentcentrum, våning 3 i Balder
  • utanför röda matsalen, entréplan i Balder

11-13 november:

  • Våning 4 utanför pentryt, Textilhögskolan.

Åsiktstorget öppnar kl. 10:00 varje dag men mest aktivitet är mellan kl. 12:00-13:00 då studenter från sektionsstyrelserna kommer att finnas på plats för att svara på frågor och bjuda på kaffe.
Välkommen med dina åsikter!

Läs mer

Om högskolans utvecklingsarbete

Övergripande tidsplan och fakta