Fem snabba med Erik Bresky

Erik Bresky guidar IVA genom Textilhögskolans lokaler

Vad tyckte du om besöket?

- Det var fantastiskt arrangerat! Planeringen var suverän vilket gav ett väldigt professionellt intryck. Vi visade hela spektret på 45 minuter och fick bekräftat att vi har en unik miljö för innovation.

Hur kändes det att träffa kungen?

- Folk pratar om kungen men det som var viktigast var att få visa upp oss för Kungliga Ingenjörsakademien. Det är väldigt betydelsefullt för oss att få presentera Textilhögskolan och Smart Textiles för inflytelserika människor som generaldirektören för Vinnova, rektorn för Chalmers och KTH och vd:n för Svenskt Forskningsinstitut för att nämna några.

Vad fick ni för respons av besökarna?

- De var väldigt imponerade av miljön och kronan på verket är Smart Textiles Textile Showroom där vi verkligen kan visa upp våra resultat. Jag hörde någon säga att hon gärna ville ha detta som arbetsplats och IVA:s vd Björn O Nilsson sa bland annat att vi är ett bra exempel på smart specialisering. Det visar att vi ligger rätt i tiden.

Men kungen då, vad sa han?

- Han var också imponerad. Smart Textiles presenterade några prototyper för honom förra veckan, i samband med det portugisiska stadsbesöket, så det var väldigt bra tajming. Det första han sa när han kom in i stickeriet var att han hade sett blodkärlet och tyckte att det var spännande att se hur det blev till.

Vad betyder det här för Högskolan i Borås?

- Det betyder att vi är en nationell aktör att räkna med. Det är viktigt att folk får se det här och det gör sig inte självt. I och med detta är vi ett litet steg på vägen att tydliggöra Högskolan i Borås profil. 

Läs mer om besöket här.