Fairtrade-fika med diplomeringar

Alla anställda och studenter hälsas välkomna till det årliga Fairtrade-fikat, som i år har utökat programpunkterna under fikapausen.

­- Vi genomför bland annat en diplomering av de kurser vid högskolan som har ansetts ha perspektivet hållbar utveckling integrerat i kursplaner och examinationsmoment. Även det pedagogiska priset kommer att delas ut, berättar Birgitta Påhlsson, samordnare för hållbar utveckling vid Högskolan i Borås.

Högskolan i Borås rektor Björn Brorström och Roland Andersson, ordförande i höskolans styrelse inledningstalar och därefter genomförs diplomering. Det erbjuds även möjlighet för alla att testa sitt ekologiska fotavtryck.

Datum: 17 oktober
Tid:
09:30-10:30
Plats:
Vardagsrummet

Fakta om Fairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är din garanti för att en produkt uppfyller internationella Fairtrade-kriterier. Fairtrade Sverige är den svenska representanten i Fairtrade International, som utvecklar kriterier och fungerar som stöd för odlare och anställda i utvecklingsländer. Kontrollerna utförs av FLO-Cert, ett oberoende internationellt certifieringsorgan med ISO65-ackreditering. Fairtrade Sverige har systerorganisationer i ett tjugotal länder. Mer info om Fairtrade.

Högskolan i Borås samarbetar med Borås Stad kring fairtrade/etisk konsumtion. Borås är en diplomerad ”Fairtrade City”.