Svenska Moderådet öppnar Boråskontor

– Vi vill vara där det händer och det är i Borås det händer. Jag är troligt glad att vi kommer att kunna sitta mitt i smeten – bland studenter, forskare och företag, säger Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet.

Kontoret på Textile Fashion Center blir en filial till Moderådets Stockholmskontor. Moderådet, som funnits sedan 1979, ägs av branschen och sysslar bland mycket annat med omvärldsbevakning. Att sitta i Borås blir ett sätt att komma närmare den kunskap som tas fram på Textilhögskolan, men också de företag som startas och drivs i klustret, menar Lotta Ahlvar.

– För oss handlar det om att fånga upp nyheter och ha koll och det kommer vi att kunna göra i ännu större utsträckning på plats i Borås.

Det innebär också fler möjligheter att arrangera seminarier och andra events på plats i Textile Fashion Center. Den 14 november är till exempel ett seminarium inplanerat, då Svenska Moderådet sammanfattar nyheter, allmänna tendenser och viktiga influenser inför modesäsongen S/S 2015.  Se mer om seminariet här och läs mer om Moderådet här.

Svenska Moderådet kommer att sitta i Marketplace Borås lokaler. 

Bild: Per Myrehed