Examensvisning i London lockade modeprofil

BIlden visar en modedesignstudent på Textilhögskolan, Gustav Falgén,, under modeveckan i London

– Jo det stämmer, vi fick ett sms från någon publiken att ”bli nu inte nervösa, men självaste Hilary Alexander sitter här”. För oss är det stort, en ära att hon valde att komma och se just vår visning, säger Saina Koohnavard.

Vilka reaktioner fick ni?

– Jag uppfattar det som att många tyckte att det var ett mycket starkt år, med starka tydliga koncept och en stor variation mellan mer abstrakta och mer kommersiella kollektioner. Man märker att folk är imponerade över vår tekniska förmåga, att vi skapar egna material och avancerade mönsterkonstruktioner.

Vad har ni lärt er av visningen i London?

– Mycket, allt från logistiken, vi valde till exempel att skeppa kollektionerna, till det rent kreativa, som att man ser sitt arbete utifrån och tänker: ”nästa gång ska jag göra så här istället”. Bara att välja fem modeller av de 350 som vi hade casting med ger bra erfarenheter.

Hur påverkar en sådan här stor visning er i gruppen?

– Vi har ju ända sedan första året fått samarbeta och övat oss i att arbeta mot ett gemensamt mål, trots våra olikheter. Den här gången har vi delat upp ansvarsområden mellan oss. Någon har pr, en annan hår och make up och en tredje budget. Det har gått väldigt bra, även om det är intensivt och frestar på allas temperament.

Text: Emma Engström Bild: Simon Armstrong

Läs mer:

Brittiska tidningen Daily mail ser en one piece-trend under modeveckan
Fashion scout-bloggen fångar Hilary Alexander före visningen.