Digitala stjärnor samlas i Borås

Lina Thomsgård är mångsysslare – skribent, pr-konsult, diskjockey, radiopratare och mediepersonlighet - samt grundare av jämställdhets- och mångfaldsprojektet Rättviseförmedlingen. Hon förekommer flitigt i olika medier, bland annat i fråga om att kora årets lobbyist, årets bråkigaste eller vassaste kvinnor, eller årets uppstickare.

Vid konferensen Mötesplats sociala medier på Borås Stadsteater den 6 maj berättar Lina Thomsgård om sitt arbete med sociala medier, som nu har gett henne Sparbanksstiftelsen Sjuhärads pris. Priset, som delas ut vid konferensen, är ett stipendium på 100 000 kr.

Juryns motiv för att ge Lina Thomsgård sociala medier-priset är ”att hon har visat hur man med starkt samhällsengagemang och innovativ användning av sociala medier kan ge bidrag till en mer jämställd och demokratisk samhällsutveckling”.

Mycket på programmet

Vid konferensen berättar vidare Jan Gulliksen om hur digitalisering av samhällets funktioner kan nå ut till alla och ge alla lika möjligheter. Gulliksen är professor vid KTH, ordförande i regeringens digitaliseringskommission och tillika utsedd till Sveriges digitala champion; ett uppdrag som initierats av EU och handlar just om att verka för ökad digitalisering.

Frida Boisen avslöjar fem knep och ger en varning när det gäller att lyckas i sociala medier.  Professor Jan Nolin från Högskolan i Borås talar om att förutsäga valresultat, och redaktör Kent Öberg berättar om hur Utrikesdepartementet arbetar med sociala medier.

Mötesplats sociala medier är ett tillfälle för politiker, forskare och aktörer i sociala medier att resonera kring den ökande kommunikationen via nätet, och arrangeras i samarbete mellan Borås Stad och Högskolan i Borås. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris delas ut för andra gången – förra året gick priset till Joakim Jardenberg. Priset ges till någon som gjort väsentliga insatser för samhällsutveckling genom sociala medier.

Mer information

Mer information om Mötesplats sociala medier genom Janne Pehrson, Borås Stad, 0704-55 71 02, eller Margareta Lundberg Rodin, Högskolan i Borås, 0732-30 59 04.

Läs mer

Här hittar du hela programmet och hur du anmäler dig