EXIT 14 visar mer än någonsin

EXIT har vuxit. I år medverkar samtliga avgångsstudenter vid Textilhögskolans utbildningar på ett eller annat sätt. Modevisningar, utställningar, happenings, minikonferenser och seminarier kommer få Textile Fashion Center att sjuda av kreativitet.

– Jag vill att det ska bli episkt, säger Majli af Ekenstam, modedesignstudent på Textilhögskolan.

Färgfyrverkei
Med sin design bryter hon mönster. Bokstavligt talat. Genom att sammanföra form och print i en teknik där plagget viks, färgas och vecklas ut igen blir mönsterbilden separerad och får ny struktur. Därtill är många av materialen behandlade vilket skapar ett eget uttryck.

– Jag kommer visa klänningar och rockar. Det blir voluminöst, kantigt och färgstarkt. Hela klassen arbetar väldigt experimentellt och konstnärligt. Det handlar om konceptuellt mode där vi får visa vilka vi är som designers.

Ombytlig utformning
 Annika Björk, textildesignstudent arbetar med hållbara textilier som förändras under produktens livscykel. Bland annat ska hon ställa ut en tröja som blir mörkare, visar en tydligare mönsterbild och ändrar struktur ju mer man tvättar den.

– Textildesigns utställning kommer visa på bredd och individualism. Fiberoptik integrerat i textil, nersmält kompositmaterial i interiör och installationer för offentliga miljöer är bara några av de kreationer som lyfts fram, säger Annika Björk.

Läs mer på EXITS hemsida