Sista dagen på jobbet för studentprästen

Hur känns det att sluta?
– Det är ambivalent, verkligen. Det ska bli skönt att få bestämma över min egen tid och få det där efterlängtade långa, långa sommarlovet. Men det kommer också bli en saknad, eftersom jag har så många goda relationer här på högskolan.

Vad är det som gjort att du varit på högskolan alla år?
– Varför jag stannat kvar så här länge beror framförallt på att jag fått ett sådant gott bemötande, både från personal och från studenter. Jag har haft goda förutsättningar för att göra ett gott arbete, genom bra lokaler och kontor. Personalen har tagit emot mig och bjudit in till både möten, kalas och fester. Vi har haft ett väldigt gott samarbete. Det kan liknas vid de färgglada prickarna på skolans fasad. Konstnären har kallat dem för ”Kontrapunkt”. Detta är ju, som de flesta vet, en musikalisk term och innebär att två helt olika melodier spelas samtidigt. Men melodierna måste naturligtvis harmoniera med varandra för att denna kontrapunkt ska låta bra. Så känns det med Kyrkan och Högskolan. Vi har två olika melodier, men de har fungerat bra tillsammans.

Vad kommer du ta med dig härifrån?
– Det jag kommer minnas mest är de goda mötena. Jag räknade att jag har haft över 1000 möten per år, i olika former. Jag kommer minnas de enskilda samtalen jag haft med studenterna, vilket också har varit navet i mitt arbete. Det har funnits många dramatiska stunder också, men det jag kommer ta med mig härifrån är de goda mötena, de goda samtalen och alla glada ansikten. Nu vill jag tacka för dessa år och önskar alla er, som arbetar vidare för studenternas bästa, lycka till i fortsättningen.

Text: Annie Klasén
Foto: Anna Sigge och Annie Klasén