Visning imponerade på stjärnstylist

Det var minst sagt knökat när modeundren från Textilhögskolan visade upp sina kollektioner. Bea Åkerlund som bland annat jobbat som stylist åt Lady Gaga, satte guldkant på tillställningen.

- Jag vet att hon gillar oss och följer studenternas arbeten och det var kul att springa in i henne, säger Erika Blomgren som var på plats i publiken och backstage.  Jag är jättestolt över studenterna!

Johanna Billeqvist visade sin kollektion ”Shoewear” där hon suddat ut gränserna mellan pumps och arketypiska plagg. Genom att forma plagget med utgångspunkt från skon ändras designtänket.  

- Det kändes så mycket bättre att visa nu i Stockholm! Jag har fått perspektiv på kollektionen och kan tycka om den igen, säger hon.

Lindex delade ut pris
För andra året i rad har Lindex gått in som huvudsponsor av visningen under Fashion Week Stockholm, som ett led i deras samarbete med Textilhögskolans modedesignutbildning. Det var även andra gången de delade ut priset Lindex Design Award för bästa designidé och kollektion till en av studenterna.

Årets vinstsumma på 50 000 kronor gick till Linda Dekhla med motiveringen:

”Hon har med en enkel teknik (handstickmaskin) skapat en innovativ och sammanhållen kollektion. Hon har en bra känsla för balansen mellan färg och mönster, hon utnyttjar tekniken utan att ge avkall på det kreativa uttrycket”.

Överrumplad
- Jag stod bakom scenen när mitt namn ropades upp och jag fattade föst ingenting, säger en glad och chockad Linda Dekhla. Det är helt fantastiskt jag har inte smält det än!

 Pengarna är ett bra startskott för en up and coming designer och kommer väl till pass, även om hon inte bestämt exakt vad de ska gå till än.

- Efter att vi packat ihop kollektionerna som ska tillbaka till Borås, ska jag äta gott, vila och ta in allt detta, säger hon.