Jobb genom STARK-dagen

Max Larsson och Eric Berglund

Jag träffar Max Larsson och Eric Berglund ute i Viared där Centiro har sitt kontor. Lokalerna är i full ombyggnation då företaget växt mycket under kort tid. Både Eric och Max har studerat på Högskolan i Borås, dataekonomutbildningen respektive systemarkitektutbildningen. Idag jobbar de som applikationsspecialist och systemutvecklare.

STARK-dagen är Högskolan i Borås arbetsmarknadsdag. Nästa STARK-dag anordnas den 29 januari 2015.
Tid: 10:00-16:00
Plats: Sandgärdet och Balder

Varför besökte ni STARK-dagen?

– Jag hade egentligen inte tänkt gå, då jag planerade att flytta till Stockholm. Men så fick jag mail från Centiro där de kollade intresset för att göra en informell intervju i samband med STARK-dagen. Så då valde jag att gå dit, säger Eric Berglund.

– Vi var några kompisar som satt och pluggade på högskolan den dagen. Jag tyckte det passade bra att gå på det, då det började bli dags att söka jobb, säger Max Larsson.

Eric träffade under dagen Centiro för en ”mini-intervju” och den ledde därefter till en ny intervju på deras kontor på Viared. Max hade sett att Centiro skulle ha öppet hus några dagar efter STARK-dagen och gick därför till deras monter för att prata med dem och se vad de hade att erbjuda. Därefter fick även Max komma på intervju och i juni började de båda att arbeta på Centiro.

Hur förberedde ni er inför dagen? 

– Jag hade kollat upp innan vilka företag som skulle dit och även skrivit ut mitt CV, så jag kunde dela ut det till företag som jag tyckte verkade intressanta, säger Max.

– Jag förberedde mig genom att tänka att jag skulle på en arbetsintervju, säger Eric. Jag klädde upp mig och skrev ut mitt CV.

Har ni några tips till nuvarande studenter inför STARK-dagen?

– Kolla upp vilka företag som ska komma, och skriv ut CV. Klä dig som om du skulle på en arbetsintervju, menar Eric. Även om man som jag hade tänkt att flytta, så finns många av de företag som är på STARK-dagen på flera ställen i landet. Dessutom är dagen en bra övning inför att man ska söka jobb eller för kommande arbetsintervjuer.

– Det är verkligen en bra chans att få in en fot i arbetslivet och en chans att se arbetsmarknaden. Det är dessutom roligare att få den personliga kontakten med företagen istället för att bara skicka in ett CV som hamnar i någon hög. Vi rekommenderar verkligen studenter att gå, säger Max.

Mer information om STARK-dagen.

Text och foto: Annie Klasén