Smart Textiles medverkar i Asiens ledande designevenemang

Business of Design Week i Hong Kong är Asiens ledande designevenemang och Sverige är nu för andra gången  partnerland. Under temat "Sweden - Living Design" har Sverige ett unikt tillfälle att visa ett brett spektrum av svensk design. Smart Textiles visar forskningsresultat både inom textil design och innovation. Med en mängd lyckade projekt, prototyper och ett gränsöverskridande arbetssätt som förenar textil med andra verksamheter på ett oväntat sätt är Smart Textiles en motor inom textil innovation, både nationellt och internationellt.
- Att vi når ut även internationellt med vår forskning och vårt arbetssätt är en kvalitetsstämpel, säger Susanne Nejderås, verksamhetschef för Smart Textiles.

Hon ingår i en svensk delegation med ca 100 representanter som väntas locka runt  100 000 besökare till eventet. Smart Textiles och övriga deltagare får därmed möjlighet till exponering för en asiatisk och internationell publik och en  plattform för affärsmöjligheter, kontakter och utbyten i Hongkong och övriga Kina.

Evenemanget pågick 1-6 december och det är generalkonsulatet i Hongkong som håller i satsningen. Tidigare i år besökte UD  och en delegation från Hong Kong Smart Textiles och Textilhögskolan i Borås för att få inspiration och idéer. Delegationen var imponerad av kvaliteten på både forskning, innovationer och utbildning. Läs mer om besöket här.En av målsättningarna med BODW är att stärka bilden av Sverige som ett land med gediget designkunnande och stark innovationskraft. Under veckan kommer bland annat 27 svenska talare inom design, arkitektur och branding att framträda på BODW Speakers Forum.

Förutom Smart Textiles deltar t ex Volvo Cars, Electrolux och IKEA. Sammanlagt förväntas över 50 svenska företag delta eller finnas representerade under BODW.

Se hela programmet för BODW här

Text: Angelica Därnlöf