Boråsstudenten som varit överallt – förutom i Borås

Hej Malin! Du reser runt i världen samtidigt som du pluggar på distans, hur får du det att fungera?

– Fördelen med att plugga webbrelaterade kurser är att det oftast bara behövs en dator och Internet för att jag ska kunna studera. Vi har inga obligatoriska träffar, jag har aldrig ens varit på Högskolan i Borås! Det krävs dock väldigt mycket planering för att kunna resa samtidigt men det brukar gå bra.

Hur fokuserar du på studierna när du är ute och far runt?

– Jag brukar planera in vissa dagar då jag ska plugga och då är jag väldigt effektiv. Det gör även att jag kan slappna av när jag gör andra saker för att jag vet att jag är i fas med studierna. Det var svårt i början men nu är jag så van vid att ha fullt upp även när jag är hemma och jobbar mycket så jag har vant mig.

Har du några tips till andra som är sugna på att göra som du?

– Planera och spar pengar! Det absolut bästa är om du vill vara borta en längre tid och kan jobba samtidigt. Au pair är väldigt bra på det sättet då det är mycket fritid och gratis boende. Längre resor är bättre än korta för då kan du lättare fokusera på skolan men även hinna se mycket. Se bara till att du har tillgång till Internet och att du har med dig allt du behöver.

Hur mycket av världen har du fått se under den tid du studerat?

– De första två åren på programmet bodde jag i London och jobbade som au pair samtidigt. Sen dess har jag varit i Frankrike och New York, just nu är jag i Australien och nästa månad åker jag till Florida.

Hur finansierar du dina resor?

– Jag jobbar väldigt mycket extra när jag är hemma och sparar nästan allt. Sen har jag också en väldigt snäll familj som låter mig bo hemma. I London och Frankrike jobbade jag samtidigt och i Australien bor jag hos en kompis. Det beror ju såklart på vad man vill göra, men det behöver inte bli så dyrt.

Vill du instagramma för Högskolan i Borås?

Nu söker vi dig som vill berätta om hur det är att plugga på Högskolan i Borås via vårt Instagramkonto.
Anmäl dig via vårt formulär.