Öppet hus i Textilhögskolans nya lokaler

I höstas kom över 3 000 personer till invigningen av Textilhögskolans nya lokaler i Textile Fashion Center i Borås. På lördag öppnas dörrarna igen, men denna gång är målgruppen alla som funderar på att studera något inom textil.

– Det känns extra roligt att få visa upp de nya, fräscha lokalerna vi flyttat in i, säger Anneli Bentzlin, studentrekryterare på Textilhögskolan. Jag hoppas att de som kommer ska känna glädjen och kreativiteten som finns här!

Intresset brukar vara stort när Textilhögskolan visar verksamheten för blivande studenter. Varje år kommer busslaster från hela Sverige med intresserade besökare som är nyfikna på någon av de sju grundutbildningarna. Och i år räknar man med att intresset är minst lika stort när aktiviteterna i de nya lokalerna på Skaraborgsvägen i Borås ska visas upp. En av höjdpunkterna är när årets ansökningsuppgifter släpps till mode- och textildesignutbildningarna under lördag eftermiddag. Många vill vara på plats och få dem först av alla.

För nya studenter är detta ett bra tillfälle att få se Textilhögskolans resurser inifrån. Under dagens guidningar visas bland annat väveriet, trikålabbet och ateljéer. Materialbiblioteket ”Textile Showroom” håller öppet och visar olika textila material- och varuprover. Höstens utbildningar presenteras och utbildningsledare samt studievägledare finns tillgängliga för att svara på frågor.

De nuvarande studenterna är också på plats och arbetar i salar och ateljéer så att besökare får en chans att se hur de praktiska delarna av utbildningen fungerar.

– Det är alltid bra att kunna tala med studenterna som redan går på Textilhögskolan, säger Anneli Bentzlin. Många gånger är det de som har de bästa svaren!

TID OCH PLATS
Plats: Textilhögskolan, Skaraborgsvägen 3, Borås
Tid: Lördag 25 januari 10.00–17.00

För program se www.textilhogskolan.se

Kontakt: Anneli Bentzlin 0702-58 76 55