Hör en student...

Fadila el Alaoui Sossey i färg- och beredningslabbet

”Jag lockas av att ha hela världen som arbetsfält”


När jag gick på gymnasiet hade jag ingen aning om vad jag skulle söka till efteråt och därför tog jag en paus på några år. Jag ville kombinera min naturvetenskapliga utbildning med den estetiska sidan av mig själv, och därför passade inte Chalmers för mig. Jag sökte till Textilhögskolans basår och läste det innan jag kom in på Textilingenjörsutbildningen. Jag har aldrig sysslat med textil innan och var nyfiken på kombinationen.

– Det som är positivt är att det finns möjlighet till ett yrke. Det är ett väldigt brett område beroende på vad man vill göra. Som textilingenjör kan jag välja mellan konfektion, fashion, teknik och textilier.

– I vår klass har vi både själva varit utbytesstudenter och tagit emot andra som kommer till Textilhögskolan. I höstas läste jag en termin i Shanghai och det var väldigt lärorikt!

 Det är en internationell miljö med utländska gästföreläsare som besöker oss i undervisningen.

– Jag har hela världen som arbetsfält och kommer ha möjlighet att resa mycket i framtiden. Jag vill definitivt arbeta utomlands eller resa mycket i mitt arbete, och det får jag möjlighet till med den här utbildningen.

Text och bild: Angelica Därnlöf