Ombyggnationer i sommar

Fasadskiss, entrén vid Balder

Entrén vid Balder påverkas av ombyggnad i hus A

Under den tid som ombyggnaden pågår, juni – oktober, kommer karuselldörren vid entrén i Balder vara avstängd men entrén kommer fortfarande att kunna användas. En av skjutdörrarna in till karusellen kommer vara avstängd.

Rektors stab flyttar

Ombyggnad genomförs för att skapa nya kontorslokaler för retors stab i hus A på plan 7. Förutom nya kontor kommer lokalerna även innehålla sammanträdesrum och loungeyta. Till det större sammanträdesrummet kommer det även att byggas en ny balkong som vetter ut mot Allégatan och Järnvägsgatan.

I och med flytten får ledningen en mer central placering på högskolans campus och ett mer ändamålsenligt styrelserum. 

Bilden till höger visar ritningen för de nya lokalerna. Visa ritningen i större format (pdf)

Avspärrningar av säkerhetsskäl

Den närmaste tiden sker rivningsarbete och bortforslande av material. Arbetet kommer att medföra oväsen, men kommer att planeras för att störa pågående verksamhet så lite som möjligt.

Material till och från entreprenadområdet kommer att transporteras in och ut längs med fasaden. Det medför att ett område kring entrén vid Balder behöver spärras av för att materialet ska kunna transporteras bort på ett säkert sätt.

Sandgärdet får ny entré

Det kommer även att ske förbättringsarbeten vid Sandgärdet under sommaren. Entrén vid Sandgärdet kommer att byggas om. De två mindre karuselldörrarna ska bytas ut till en större. Dessutom kommer mattan i Medialab att bytas ut med start v. 27. 

Text: Anna Nilsson
Bilder: Akademiska hus/ Ekvall Arkitekter

Läs mer

På den här sidan kan du se mer om vilka ombyggnationer som är på gång vid högskolan.