Vinnande kreationer snart i inredningsmagasin

Hanna och Katarina

Tävlingen gick ut på att konstruera något unikt av hemtextilier i egen design. Deltagarna fick välja på ett tiotal olika tyger som de sedan skulle förvandla till ren och skär inspiration.

Hanna Tullbrink Angestams klänning av gardintyg var den som domarna gillade bäst och i motiveringen står bland annat: ”Med sitt bidrag inspirerar hon till att sudda ut gränserna mellan hemtextil och modevara och dessutom är konstruktion och sömnad väldigt bra.”

- Det var sjukt oväntat! Processen strulade lite och jag fick lägga ner mer jobb än det var tänkt, men därför blev jag också väldigt glad för att jag vann. Det var roligt att de förstod vad jag ville göra och vad jag ville visa.

Var det svårt att välja ut tyg till din retroinspirerade klänning?

- Jag drogs direkt till det med botaniskt tryck. Det påminde om min barndom och mina barndomssomrar. Jag kommer från en familj med botaniker och tyckte att det var roligt att de latinska orden för växterna faktiskt stämmer, säger Hanna Tullbrink Agestam.

Förutom förmånen att visa upp sin kreation i Boel och Jans inredningsmagasin får hon också välja och vraka bland textilier och produkter på deras lager i Almedahls gamla lokaler, för ett värde av 5000 kronor.

- Jag hoppas att de har mer av det tyget jag har valt, jag tycker så mycket om det!

På en hedrande andra plats kom Katarina Forsbäck som designat en kudde med två olika tyger som limmats ihop till ett och sedan fått sitt mönster i laserskäraren.

-      Laserskäraren är ny på skolan så jag såg det som en chans att lära mig den bättre. 


Kort om designtekniker: 
Länken mellan design och produktion - så kan man beskriva designteknikern. För någon med detta yrke kan en vanlig arbetsdag innebära allt från att konstruera mönster till att finnas på plats i en fabrik och övervaka produktionen. Att kunna hålla många bollar i luften är med andra ord en viktig egenskap.