Flygande start för Textile Fashion Center

– Det var lite nervöst när jag stod där uppe, men väl över kanten var det bara roligt, säger en nöjd Erik Bresky, prefekt vid Textilhögskolan.

Förväntningarna har varit stora för den här dagen, som nu äntligen är här med ett fylligt program.

– Det känns helt fantastiskt och jag är så förväntansfull, utbrister Hanna Lassing som arbetat som projektledare för bygget på Simonsland. 

Sedan det första spadtaget togs 2011 har det hänt mycket och nu invigs ett textilt kluster i världsklass. Det blir allt annat än blygsamt när invigningen går av stapeln klockan 12.00 i dag. Vackra ord, bandknytning, Bohuslän Big Band och inte minst designikonen Lars Wallins deltagande står på programmet.

Vidare under dagen invigs Textilmuseet, textildesignstudenterna ger en förhandsvisning av sin examensutställning i Galleriet, Renata Chlumska besöker Textile Showroom och Skulpturbiennalen öppnas. 

Försommarkvällen avslutas med stor konsert på innergården med Naomi Pilgrim, Sau LouLou och Anders Wendin som är mest känd som Moneybrother. 

– Det är första gången vi använder innergården som koncertplats och jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Nu hoppas vi på mycket folk och en riktigt härlig invigning, säger Hanna Lassing.

Textile Fashion Center håller öppet hela helgen och erbjuder en rad aktiviteter och sevärdheter. Läs programmet här.