Hittaut.nu - årets friskvårdsprojekt

Hittaut.nu är ett hälso- och friskvårdsprojekt med inriktning mot orientering där målet är att få människor i rörelse och upptäcka nya platser i sin omgivning.

Som anställd vid Högskolan i Borås kommer du inom kort att få en karta över Borås i ditt postfack. På kartan är det markerat vart det sitter 60 så kallade checkpoints, vilka består av en stolpe med en siffra och en bokstav. Checkpointsen finns i alla svårighetsgrader och markeras på kartan i olika färger utifrån svårighetsgrad. De gröna är oftast tillgängliga med såväl barnvagn som rullstol.

När du besökt en eller flera checkpoints går du in på webbplatsen hittaut.nu och registrerar dig. Vid registrering kan du anmäla dig som anställd vid Högskolan i Borås och därmed är du också med och tävlar mot andra företag i staden samt deltar i utlottningar av priser. Varje checkpoint är värd en lott, så ju fler du besöker desto större chans har du att vinna.

Ta med dig dina kollegor och kartan, gå utanför dörren och hitta er första checkpoint! Många av checkpointsen är placerade vid natursköna platser som man kanske annars inte hade hittat ut till, kanske hittar du ditt nya smultronställe.

Förutom kartan kan du även använda dig av GPS för att hitta eftersom alla checkpoints koordinater också finns på hittaut.nu.

Det är helt kostnadsfritt att använda hittaut.nu och årets säsong pågår till början av november. Fyra gånger under perioden kommer det att släppas fler checkpoints över mindre områden och säsongen kommer totalt bjuda på 115 checkpoints.

Frågor om projektet hänvisas till boras@hittaut.nu

Text: Anna Kjell