Medarbetaren: Majid Jaffari

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Vägledningssamtal är en stor del av mitt arbete och då får jag möjlighet att motivera studenterna att gå vidare trots eventuella svårigheter. Jag försöker se möjligheter och skapa öppningar för att de ska kunna bygga ett nytt liv i Sverige. Utmaningen är det kommunikativa handlandet.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?

­– Det får bli Chelo Kebab. Det är en persisk maträtt som består av grillat kött med kryddor som torkad mynta, svartpeppar och vitlök. Till det äter man saffransris och tzatziki gjord på en speciell yoghurt. Det är många minnen i den maträtten, det var mammas specialitet och jag upplever frihet när jag intar den. Men jag kan gärna ta en macka också!

Om du vann tio miljoner i morgon och var tvungen att spendera dem direkt, vad skulle du göra?

­– Jag skulle försöka dela ut pengarna till barnen i det område i Iran (Kohrang- bergkedja Zagros) som jag själv kommer ifrån och till barnen i SaPa i norra Vietnam eftersom min fru kommer från Vietnam. 

 


I varje nummer av A3:s nyhetsbrev träffar vi en av våra medarbetare inom akademin. Tanken är att det ska vara lättsamt och att vi ska lära känna varandra lite bättre. Artikeln publiceras också här på webben för anställda på A3.

Text: Rebecca Lindholm