Se bilder från Kronprinsessans besök

Kronprinsessan Victorias besök var en del av ett längre besök i Västra Götalands län och med under besöket var landshövding Lars Bäckström och hans fru Ann-Christin Bäckström.

– Vi är jätteglada och hedrade över Kronprinsessans besök på Högskolan i Borås, säger Martin Hellström, prorektor vid Högskolan i Borås, som var värd för besöket.

Under dagen presenterades högskolans utbildningar och forskning utifrån det systematiska arbetet med hållbar utveckling och dess miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter.

– Det är inte minst angeläget att kunna berätta för Kronprinsessan att vi är stolta över våra utbildningar och att vi arbetar för att de ska befinna sig på högsta möjliga nivå – både vad gäller forskning och utbildningarnas användbarhet. Programmet var mycket givande, inte enbart för Kronprinsessan, utan för alla deltagare. Jag är mycket stolt över att jag fick presentera högskolans verksamhet.

– Jag är mycket imponerad av den goda stämning som Kronprinsessan Victoria skapar genom sin öppenhet och nyfikenhet, konstaterar Martin Hellström.

Text: Johanna Avadahl
Foto: Anna Sigge