Vi är kommunikatörer för A1

Hallå där Solveig Klug...

Vad har du för förväntningar på A1 som arbetsplats? 
−Jag känner sedan tidigare till en del av de områden som jag ska bevaka, då jag har jobbat som kommunikatör och administratör på den tidigare Institutionen Ingenjörshögskolan. Nu tillkommer ytterligare två spännande områden. Ekonomi har jag gästat en kort period tidigare och jag vet att här händer intressanta saker inom både forskning och utbildning. Det som sker inom textilområdet är helt nytt. Det kommer att bli jättespännande och det ska bli roligt att träffa nya medarbetare inom akademin.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
−Jag går igenom mailen, sedan kastar jag mig på de uppgifter som ligger i kalendern. Det kan vara t.ex. intervjuer med forskare, studenter eller personal, eller att skapa eller uppdatera hemsidor på webben. Möten, möten och åter möten hör också vardagen till, både planerade och spontana.

Vad gör du helst när du inte arbetar?
−Vore jag nu inte lite ledbruten efter en operation skulle jag vara ute och springa i skogen, dansa eller hoppa fallskärm. Det sistnämna är något jag helt nyligen har prövat och som jag hoppas jag kan återuppta när jag är helt på benen igen. 

Har du någon dold talang?
– Det tror jag faktiskt inte att jag har. I såfall är den så väl dold att jag inte har upptäckt den än. Man vet ju aldrig.

Hallå där Therese Rosenblad...

Vad har du för förväntningar på A1 som arbetsplats? 
- Det är verkligen spännande områden som finns inom A1. Allt i från Smart Textiles, som jag har arbetat med mycket tidigare, till Resursåtervinning och Handelslabbet. Jag ser fram emot att få sätta mig in i alla dessa områden och allt därtill. Dessutom ska det bli roligt att lära känna all ny personal inom akademin. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
- Jag har oftast något slags deadline varje dag med något som ska vara klart. Ett pressmeddelande eller nyhet som ska publiceras eller en inbjudan som ska skickas. Våra sociala medier är dessutom viktiga kanaler som ständigt ska underhållas. Och precis som Solveig – och de flesta – så är det en hel del möten där tiden går åt. 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
- Jag rusar (så mycket en kan rusa på en buss 100 till Göteborg) så fort jag kan till min dotter Lea, 1 år som jag hinner längta efter mot slutet av dagen. Annars så ser jag och diskuterar gärna TV-serier, allt från The Walking Dead, Sons of Anarchy eller Orange is the new Black även om tiden inte räcker till på samma sätt sen min dotter kom. 

Har du någon dold talang?
- Nej, jag önskar verkligen att jag hade det. Jag kanske borde träna upp något roligt kunnande. Förslag någon?