Medarbetaren i fokus

Hallå där Turid Oom,

webbredaktör vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd, sedan mitten på september.

 Vilken är din roll här på A2?
– Jag är webbredaktör vilket bland annat innebär att jag kommer att se till att den information vi har på webbplatsen är aktuell, relevant och korrekt. Jag arbetar också den närmaste tiden med att stötta lärare och studenter i arbetet med lärplattformen Ping Pong.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Jag går igenom mailen och löser supportärenden gällande Ping Pong. Jag ser också över webben och arbetar just nu med flytten av våra gamla institutionssidor. Däremellan springer jag på en hel del möten rörande webb och kommunikation i den nya organisationen. Arbetet innebär också att ta hand om våra sociala medier och vårt nyhetsbrev.

Vad kan du hjälpa medarbetare på akademin med?
– Till mig kan man komma med frågor rörande struktur och innehåll på webbplatsen. Jag kan också hjälpa till med att skriva målgruppsanpassade texter, intervjua, fotografera eller layouta.

 Vilka gäster skulle du ha på en fiktiv önskemiddag?
– Oj, det var en svår fråga. Det får nog bli en blandning personer jag finner intressanta eller som får mig att skratta: Linda Lindorff för att hon har rest och sett så mycket av världen, Fredrik Lindström för att han är intresserad av språk precis som jag och Ernst Kirchsteiger för att, ja vem tycker inte om Ernst?

Har du någon dold talang?
– Jag är en fena på kluriga ordspel.

Text: Anna Kjellsson

Hallå där Anna Kjellsson,

ny kommunikatör vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd på 50 procent sedan mitten på september.

Vilken blir din roll här på A2?
– Jag är kommunikatör. Det innebär att jag arbetar med kommunikation vid akademin både internt och externt. Det betyder bland annat att jag skriver nyheter, pressmeddelanden, planerar marknadsföringskampanjer eller planerar och layoutar trycksaker. Mina andra 50 procent är jag forskningskommunikatör vid Kommunikation.

Vad har du för förväntningar på A2 som arbetsplats?
– Forskningen och verksamheten inom vård, välfärd och arbetsliv är spännande, intressant och angelägen och det ska bli roligt att vara med och arbeta med kommunikationen kring detta. 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
– Leker och myser med min son Fabian som är två år, och umgås även gärna med övrig familj och vänner. Jag trivs också väldigt bra med att arbeta i trädgården. Dock har vi mycket renoveringsarbete inomhus som tar tid och som inte är lika kul.

Har du någon dold talang?
– Spackla och foga har visat sig vara grejer jag fixar galant. Annars är jag bra på att göra röster när jag läser barnböcker och på att leta.

 Vad drömmer du om just nu?
– Sova. Dels en hel natt men även under en lång och härlig sovmorgon. Släng in en frukost på sängen så är jag för evigt tacksam.

Text: Turid Oom