"Fantastisk forskning"

Bokmässans första dag. Det är så mycket folk att det tar en kvart att röra sig femtio meter framåt, Björn Ranelid syns till med autografpennan i högsta hugg och Högskolan i Borås är på plats med ett fullspäckat program.

- Det är jättespännande att se hur mycket fantastisk forskning högskolan bedriver. Och jag är glad över alla studenter som jobbar med oss idag. Det här är en arena för dem att byta erfarenheter och få kontakt med branschen, säger Ingrid Johansson, koordinator för högskolans medverkan på mässan.

Bibliotekarier och pedagoger
Nytt för i år är att både bibliotekarier och pedagoger håller i miniseminarier i montern, och vissa utav dem tillsammans. På det Digitala Torget, en trappa upp, pratar studentrepresentanter digitalt litteraturlandskap, programvaror och e-böcker.

– Det är ju den här nya tekniken vi kommer jobba med i framtiden, så därför är det intressant att vara här, säger bibliotekariestudenten Hilda Andreasson.

Har du lärt dig något nytt idag?
– Företaget här bakom håller på att ta fram en ny tjänst där man kan låna kurslitteratur som e-böcker, det är jag väldigt pepp på. Det är ungefär som Netflix fast för kurslittertur och man kan skriva anteckningar och allt. Och det är en så himla cool lösning!

Nytt och gammalt
När Anders Frenander, professor i biblioteks- och informationsvetenskap, börjar sitt seminariepass i högskolans monter är pensionären Magnus Thorstensson en av flera som är där för att lyssna.

– Kan ni tänka er, Bibliotekshögskolan var så grymma att de kastade ut mig när jag fyllde 69, säger han med glimten i ögat. Jag var med första gången på mässan 1985 och sedan dess har jag varit här alla år utom ett!

Bokmässan håller på fram tills på söndag. Läs om högskolans program här.