Delta i firandet av högskolans utbildning och forskning

Days of Knowledge är en utbrytning ur Sparbanksstiftelsen Sjuhärads årliga utdelning av medel.
– Detta är ett sätt att visa på forskningens betydelse för stadens utveckling. Sedan 1998 har Sparbanksstiftelsen Sjuhärad totalt investerat över 70 miljoner kronor i högskolans forskning, berättar Ann-Christin Andreasson, kommunikationschef vid Högskolan i Borås och en av arrangörerna bakom dagen.
– Årets tema är hållbar utveckling och det går som en röd tråd genom dagen. Vi kommer att få ta del av intressanta föreläsningar och stipendieutdelningar.

Fullspäckat program

Dagen inleds med en föreläsning utifrån ett hållbarhetsperspektiv av Maria Wetterstrand, samhällsdebattör och före detta språkrör för Miljöpartiet. Hon föreläser under rubriken ”Vad kan forskningen göra för att påverka samhället?”.

Under dagen ges också goda exempel på hållbar forskning och utbildning, då det bland annat delas ut diplom till de kurser som blir hållbarhetsdiplomerade 2014. Det delas även ut ett stipendium till en av de kurser som diplomerats för arbetet med hållbarhet under tidigare år. Kursen får 50 000 kronor för att utveckla sitt arbete ytterligare.

Aktiviteterna fortsätter, för speciellt inbjudna, under kvällen då nio forskningsprojekt vid högskolan kommer att tilldelas medel från Sparbanksstiftelsen.
– Det meddelades redan under våren vilka som ska få motta medel, men nu sker den formella utdelningen, säger Ann-Christin Andreasson.

Fakta

Days of Knowledge är ett samarrangemang mellan Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Swedbank Sjuhärad. Hela programmet för Days of Knowledge.

Läs också en tidigare nyhet om Days of Knowledge.

Text: Johanna Avadahl