Redo för London Fashion Week

Bilder från Fashion Week Stockholm

”Det blir inte mycket mer okonventionellt än detta spektrum av kreativa perspektiv. Studenterna har gått all in och förväntningarna är minst sagt höga på denna glimt av framtidens mode”, skrev Popmani efter Fashion Week in Stockholm.

Åsikterna går isär när man pratar nästa stora modeunder, vilka av dem kommer göra sig stora namn? Karin Mellqvist blev tillsammans med Sara-Lovise Ewertson och Hanna Freese uppmärksammad av sajten Rodeo.

Hur känns det?
– Det är såklart jätteroligt, vi har nog alla blivit uppmärksammade på olika sätt. Inför visningen i Stockholm hade vi ingen aning om hur vi skulle mottas utanför högskolan så all den här uppståndelsen är en kick!

Och nu väntar London?
– 
Ja, vi hoppas på att synas och höras där också, men det är så klart svårare att slå sig fram på Londons modescen.  Det är en bra chans för oss och jag längtar tills vi står där bakom kulisserna. Det är stressigt och varmt, men känslan när låten till ens egen kollektion går på är oslagbar.

 

Mer info:
Kollektionerna har referenser som spänner från folklore och cheerleaders till tävlingscyklisternas reklamfyllda funktionsplagg. Trompe-l'oeil-tryck, färggranna slash-pleats och intrikata flätningar blandas med tuftade detaljer och formgjutna plagg i kollektioner där ofta kropp och funktion, tyngd och rörelse står i fokus. Alla detaljer och unika idéer visar på ett tekniskt kunnande och personligt uttryck som tillsammans med banbrytande idéer och experimentlusta realiserats av både studenternas drivkraft och Textilhögskolans utbildning med sina unika möjligheter.

www.exit14.se