Nyheter i Summon

Summons gränssnitt har nyligen uppdaterats med ett par förbättringar när det gäller möjligheten att göra avgränsningar och visa sökresultat. Den ena är funktionen "Uteslut" och den andra är visning av antal träffar för varje facett.

Funktionen Uteslut

När du gjort en sökning i Summon kan det ibland vara bra att ha möjlighet att utesluta en del poster ur träfflistan. T.ex. kanske du inte vill se bokrecensioner eller tidningsartiklar i din träfflista. Då kan du nu välja att filtrera bort oönskade poster genom att klicka på ikonen för Uteslut (den med pennan på efter texten Avgränsa sökningen). De facetter som kan användas ihop med Uteslut är Publikationstyp, Ämnesområde, Ämnesord, Språk och Bibliotek.

Visning av antal träffar

Antal träffar vid en sökning visas överst i träfflistan. I facetterna visas också antal träffar fördelat på Publikationstyper som Tidningsartikel, Tidskriftsartikel, Bok / E-bok m.fl. och även för Ämnesområde, Ämnesord, Språk och Bibliotek. Det ger en bild av hur posterna är fördelade och är ett stöd för vidare avgränsningar. Tidigare var man tvungen att föra markören över facetterna för att se antal träffar.

Nedan ser du hur det ser ut och var du hittar funktionerna i Summon.

Text och bild: Klaz Arvidson