Nystartat band på Högskolan i Borås

Hur kommer det sig att du startade ett band?

– Jag tyckte det saknades någonting i musikväg på högskolan. Det finns en kör, men det var aldrig någon som spelade på studentkårens evenemang. Så jag hörde mig för bland vänner om det fanns ett intresse för att starta ett band. Jag hittade en basist i min klass och så småningom fick vi ihop en härlig grupp människor som nu spelar och har roligt tillsammans. 

Vad har ni haft för spelningar hittills?

– Vår första spelning var på Days of Knowledge, som är en dag då forskare inom hållbar utveckling tilldelas stipendier. Då spelade basisten och jag tillsammans med högskolans studentkör. Det blev väldigt lyckat och jag tror vi i Zense kommer ha ett gott samarbete med kören framöver.

Vad har ni för kommande spelningar?

– Vi kommer att kompa studentkören under Musikhjälpenveckan i form av två lunchkonserter på högskolan. Sedan är vi inbokade att spela på en examenshögtid i januari. Vi spelar även utanför högskolan, på pubar, firmafester och på lokala platser i Borås.

Hur många medlemmar har du i bandet?

– Vi är fem stycken i Zense, Patrick Magnusson på bas, Isak Ahlvik på elgitarr, Klara Lindberg på sång, Fredrika Gunnarsson på saxofon och jag spelar trummor.

Carolina Levinsson
Ålder: 20 år
Studerar: Andra året på Civilekonomprogrammet vid Högskolan I Borås
Kommer från: Kungsbacka
Intressen: Musik, springa, spela golf, vänner och familj 

Vad är det roligaste med att ha ett band?

– Det är att få musicera tillsammans! Jag tror att det är viktigt att musiken ska vara lekfull och att man ska känna glädje genom att spela, för det återspeglar sig hos publiken. Musik handlar mycket om att kunna framföra ett budskap och känslor till publiken, att de ska bli berörda av musiken tycker jag är viktigt.

Hur ser din musikaliska bakgrund ut?

– Jag kommer från en musikfamilj och det har alltid funnits musik i mitt hem. Jag har testat väldigt många olika instrument genom årens lopp. Det första instrumentet jag spelade var trumpet, då var jag endast tre år gammal. Min pappa är trumpetare så det föll sig naturligt att även jag skulle prova trumpet.

– Sedan började jag sjunga och spela teater i väldigt tidig ålder. I grundskolan var jag sångare i ett rockband under ledning av Kent Ahlm, gitarrist i Schytts ett välkänt dansband. En kväll skulle vi spela på en afterwork för lärarna och trummisen i bandet blev sjuk. Jag blev tillfrågad att sjunga och samtidigt spela trummor och tackade ja. Det blev lyckat och det var så mitt intresse för att spela trummor började. Mellan sjuan och nian gick jag i kulturklass i Kungsbacka.  Jag blev tilldelad skolans musikstipendium i nian samt musikstipendiet på Elof Lindälvs gymnasium. Musiken har en stor betydelse i mitt liv.  

Text och foto: Catrine Blad