Kombinera dina studier med elitorientering

– Vi ser till att du får en individuell studieplan som passar just dig. Om träningsläger eller större tävlingar som EM och VM krockar med examinationer kan du få möjlighet att examineras vid annat tillfälle, säger Monika Johansson, samordnare för högskolans elitsatsning. Monika Johansson

Studenten får också möjlighet att träna med ett antal orienteringsklubbar som erbjuder löpteknik, krets- och elitträning med mera. Borås stad, som är en av flera samarbetspartners i projektet, sponsrar med kostnadsfritt årskort till både simhall och konstsnöspår, samt eventuell rehabiliteringsträning.

Nätverk och kontakter inom idrotten
– Mitt jobb som samordnare är se till att nyantagna studenter får ett nätverk inom elitorienteringen i regionen. Högskolan i Borås är det enda lärosätet som erbjuder de här möjligheterna i Västergötland, säger Monika Johansson.

Förhoppningen är att stärka elitorienteringen i Borås. Men även de som tävlar för andra klubbar i landet är välkomna till studiemiljön. Studenterna söker valfri utbildning, precis som vanligt, och sedan till elitsatsningen när de blivit antagna till sin utbildning.

O-Ringen går av stapeln i Borås 18-24 juli, vad vill du säga till hela orienteringssverige som är på plats då?
– Passa på att titta på träningsmöjligheter, vi har en tuff och utmanande terräng här och kapacitet för både sommar- och vinterträning, avslutar Monika Johansson, som själv är banläggare för en etapp under O-ringen.

Text: Rebecca Lindholm 
Porträttbild: Henrik Bengtsson