Storstädning i sommar

Hand som dammar bordsyta

Storstädningen innebär bl.a. att de utför golvvård på högskolans samtliga golv. Tidigare har lokalvårdarna lagt polish på alla golv, men med hänsyn till miljön kommer de istället att polera och vaxa golven. Polish läggs endast där Skaraborgs Städ anser att behov finns.

Skaraborgs Städ kommer även att utföra fönsterputs enligt följande tidsplan:

Kvarteret Balder inkl. Akademiska hus lokaler
Fönster i Röda och Gröna matsalen samt entréhall mot Allégatan – v. 32-33
Övrigt – v. 30-32

Kvarteret Sandgärdet
Glaspartier – v. 31-32
Övrigt – v. 29-31

Kvarteret Simonsland
v. 31-32

Viktigt att tänka på

  • Innan ni går på semester tänk på att sätta en lapp på er dörr alternativt lägg en lapp på ert skrivbord där det framgår när ni är borta.
  • Se även till att plocka undan saker från golv, skrivbord och fönster, annars kan inte lokalvårdarna utföra storstädning och fönsterputs. Lokalvårdarna flyttar inte tunga föremål.

Några dagar innan storstädningen är planerad på ert våningsplan tar lokalvårdarna kontakt med er som jobbar under perioden, för att komma överens om en tid som passar för städning av ert rum. Då städningen utförs på ert rum kan ni använda en kollegas rum.

Om ni under semestern måste komma in på ert rum, kontakta först lokalvården för att se om det är okej. Golvvården kan bli förstörd om ni går på golvet för tidigt.

Storstädningen kommer bland annat att utföras av vikarier, så ha överseende med att det kommer vistas för er okända personer i lokalerna.

För mer information om storstädningen se lokalvårdsprogrammet.

Frågor

Vid frågor, kontakta Cecilia Hallgren.
Telefon: 4048
E-post: lokalvard@hb.se