Webbredaktör – ett yrke med många möjligheter

Marcus Eriksson studerar till webbredaktör

Varför valde du att utbilda dig till webbredaktör? 

– Utbildningen verkade intressant och jag tilltalades av att få arbeta grafiskt, men också av en bred arbetsmarknad med många möjligheter. Borås var perfekt eftersom det ligger så nära min hemstad Göteborg.

Vad tycker du om utbildningen?

– Överlag är den riktigt bra. Lärarna är inspirerande och fångar gärna upp och förklarar mer när det är något särskilt man intresserar sig för. Utbildningen är bred, men det finns också chans att fördjupa sig.

Vad intresserar du dig för då?

– Det som är roligast just nu är att skriva kod och programmera – jag har upptäckt en helt ny grej och känner att det här kan jag pyssla med i många år framöver! Till en början var det väldigt svårt och utmanande, men nu börjar jag få grepp om det. Man kan säga att jag har gått från att vara intresserad av grafisk design till tekniknörderi!

Vad gör du om fem år?

– Då har jag avslutat mina masterstudier inom informatik och förhoppningsvis arbetar jag på något större företag på en IT-avdelning. Mitt mål är att ha en utbildning som sticker ut och som gör mig attraktiv på arbetsmarknaden.

Har du några tips till andra som vill plugga till webbredaktör?

– Jag skulle absolut rekommendera webbredaktörsprogrammet. Utbildningen har ett gott rykte som den i allra högsta grad lever upp till. Det är bra att ta reda på så mycket som möjligt innan man söker, vad utbildningen innebär och vad man kan jobba med efteråt – det finns många möjligheter.

Läs mer om webbredaktörsprogrammet här.

Text och bild: Rebecca Lindholm