Högskolans studentidrottsförening välkomnar nya medlemmar

Sofia Magnusson

Sofia Magnusson har precis börjat andra året på Industriell ekonomi, och är ordförande för Högskolan i Borås Studentidrottsförening.

Föreningen, som förkortas HBSIF, är en aktiv förening med mycket på gång.

Om Sofia:
Sofia Magnusson är 20 år gammal och kommer från Lindome, men flyttade till Borås för ungefär ett år sedan. Hon läser andra året av Industriell ekonomi – arbetsorganisation och ledarskap. Hon har spelat både fotboll och basket i många år.
Sofia har alltid tyckt att det är kul att planera och dra i olika projekt och ambitionen är att få göra det ute i arbetslivet sedan också.

– Inför hösten har vi träningar i fotboll, innebandy och startar upp rodd med Öresjö SS. Utöver det håller vi i Color Run och fotbollsturneringen under introduktionen. Vi deltog i Studentiaden, Student-SM, i våras och vår ambition är att i år att kunna skicka ännu fler personer i fler idrotter till olika slags Student-SM.

Kan alla delta i era event?

– Det beror helt på vad det är för slags event. Vi anordnar Color Run och en fotbollsturnering för alla NySar (Nya Studenter) och faddrar under introduktionen. Har vi prova-på träningar är alla självklart välkomna! För att vara med på regelbundna träningar vill vi däremot att man är medlem, men det kostar bara 50 kronor per termin.

Föreningen startades upp 2012 när studenten Patrik Andersson började på högskolan och insåg att det ännu inte fanns någon Idrottsförening på campus. Två år senare hade idén fortfarande inte utvecklats till någon förening, men det var då han som fadder träffade den nya studenten Sofia.

– Han berättade om idéen och jag nappade direkt. Problemet var att han skulle åka på utbytestermin till Shanghai redan veckan efter. Så där var jag som ny student i en ny stad, kände ingen, visste inte vem jag skulle vända mig till eller vart. Men några av oss som var kvar i Borås började nysta i det och helt plötsligt fanns det folk som kunde tänka sig att gå med i styrelsen. Med långa chatter och Skypesamtal till Kina hade jag tillslut underlag för att starta Högskolan i Borås studentidrottsförening, HBSIF.

Föreslå gärna nya sporter

Det tog lite kraft och engagemang, men tillslut hade de lyckats starta upp sin förening, något hela styrelsen är stolta över idag. Och stolta bör de absolut vara, inte bara har de lyckats starta upp en mycket lyckad studentförening, i våras vann de dessutom silver i fotboll i Student-SM.

Det finns alltid utrymme för fler sportaktiviteter inom föreningen, menar Sofia Magnusson.

– Om man känner att man saknar en sport eller är ett gäng som vill dra igång något är man varmt välkommen att kontakta oss. Utöver det så anordnas Student-SM i väldigt många sporter och vi ser väldigt positivt på om man vill delta i det för Högskolan i Borås.

Kontakt

Vill du veta mer eller ställa frågor till Sofia och föreningens styrelse? Mejla dem på hbsif14@gmail.com eller kolla upp Högskolan i Borås studentidrottsförening på Facebook.

Text: Josefin Bägerfeldt
Foto: HBSIF