Malin Sundström kan bli ”Handelns mäktigaste”

Malin Sundström står i dörren till en Hemtexbutik.

– Den forskning vi bedriver inom ramen för SIIR har en tydlig koppling till handel och teknologi, och just den mixen är oerhört viktig för handeln som befinner sig i en tydlig digitaliseringstrend. Det handlar mycket om Big data, lojalitet, format och innovationsbehov, berättar Malin Sundström.

Malin är nominerad för andra året i rad, och årets motivering lyder: "Under året har hon stärkt sina aktier och blivit ett namn som det talas med respekt om". Totalt är det 68 personer som nominerats och vinnaren avgörs genom en omröstning via tidningen Markets hemsida.

– Det är en hedersam nominering och jag misstänker att det är någon från näringslivet som nominerat mig. Glädjande eftersom det är ett tecken på att handelsforskning börjar bli en intressant aktivitet för näringen och som visar att det vi gör är viktigt för branschen, avslutar hon.

Omröstningen
Omröstningen till ”Handelns mäktigaste” pågår fram till 27 oktober, och rösta kan du göra på tidningen Market.

Forskning vid SIIR
Du kan följa Malin Sundströms forskning och tankar om handel via bloggen Retailing Research för Högskolan i Borås.

SIIR involverar forskare och forskargrupper från ett flertal forskningsområden vid Högskolan i Borås som data science, marknadsföring, textilt management, IT och service management där den gemensamma nämnaren för forskarna är intresset för handelsfältet.

Läs mer
Nyhet om boken Köprevolutionen.

Text: Jennie Olsson
Foto: Anna Sigge