Förändringar på högskolans webbplats

Under eftermiddagen den 7 juli påbörjas underhållsarbetet på vår webbplats. Under en tid kommer därför delar av webbplatsen ha en avvikande layout. Vi ber om överseende för detta. Anledningen till webbplatsens nya layout är det faktum att högskolans dottervarumärken Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan behövde lyftas tydligare.

– Detta är en del i vårt långsiktiga strategiska arbete med Högskolan i Borås varumärke och de dottervarumärken som Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan utgör. Genom att nu på webbplatsen lyfta upp dessa blir det tydligare att de är en del av Högskolan i Borås. Förändringen gör också att det blir enklare för olika målgrupper att hitta rätt information, säger Annie Andreasson, kommunikationschef på Högskolan i Borås.

I samband med detta arbete togs ett större grepp på layouten och fokus sattes på förbättra upplevelsen av webbplatsen på mobiler och surfplattor.
– Många använder i dag olika mobila enheter för att leta information på webben, och därmed behövde vi göra ytterligare förbättringar av vår webbplats. Vi har dock valt att ha kvar samma grafiska manér, berättar Suss Wilén, webbredaktör på Högskolan i Borås.

Förändringar i layout

Det har också genomförts andra större förändringar, bland annat har ingångarna för student respektive anställd förtydligats och alla menyer inne på webbsidor har högerställts.

– Vi har sett över vår layout och gjort förändringar som ska underlätta för användaren att hitta på webbplatsen. Ingen information på webbplatsen har tagits bort i samband med den nya layouten, poängterar Suss Wilén.

Att den nya webbplatsen sjösätts mitt under sommaren är helt naturligt förklarar Suss Wilén.
– Webbplatsen har mindre antal besökare under sommaren och då många av webbplatsens redaktörer har semester är det logiskt att göra förändringen nu.

– Om du upptäcker något som ser konstigt ut efter den nya layouten har släppts är du välkommen att kontakta oss via kommunikation@hb.se.

Text: Johanna Avadahl