Hållbarhet och svenska skogen i nya mönster

Collagebild med mönster

Jamila Siamwalla från Mumbai i Indien studerar masterprogrammet i Styrning av textila värdekedjor. Hon har hittat inspiration till sitt mönster i den svenska naturen, och mönstret består av löv som faller mot marken. 

– Mönstret jag har skapat försöker visa på den hållbara processen, precis som högskolan låter hållbarhet influera både forskning och utbildning. Färgerna är subtila för att hålla fokus på jorden. Budskapet jag vill förmedla i mitt mönster är att vi behöver alla gemensamt arbeta/komma samman för naturen.

Lena Adamson som just nu läser kursen Färglära har skapat ett lekfullt mönster med element från den svenska skogen. Hon har inspirerats av både foton och illustrationer på skog, träd och landskap men även av långa promenader i Nackareservatet, i södra delen av Stockholm.

– Mitt mönster symboliserar svenska skogar och jag ville att själva mönstret skulle representera Högskolan i Borås som en del av Sverige. Jag har olika sorters träd i mitt mönster, olika färger, former som blandas ihop och symboliserar för mig det mångkulturella svenska samhället. 

Under 2018 kommer nya profilprodukter att tas fram med de vinnande mönstren.

Text: Jennifer Tydén
Foto: Suss Wilén (Jamila Siamwalla), Privat (Lena Adamson)