Festlig högtid firar högskolans forskning

Sparbanksstiftelsen Sjuhärad delade under kvällen ut forskningsmedel ut till elva projekt vid Högskolan i Borås. 

Sociala medier-priset

Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris delades i år ut till hashtaggen #metoo. Emmy Lilliehorn och Elinor Holmström, representanter för den svenska delen av samordningsgruppen för #metoo-uppropen, var på plats för att ta emot utmärkelsen.

Läs mer om vinnarna av årets Sociala medier-pris

Årets studentföretagare

För första gången delades stipendiet Årets studentföretag ut. Stipendiet om 15 000 kronor delas ut till en driven student eller studentföretag som vill ta nästa steg i sin entreprenörsresa och samtidigt uppmuntras till att arbeta hållbart. Första vinnaren är Marie Ottosson med sitt företag Märy Design.

Läs mer om Märy Design (extern länk)

Firande med fokus på hållbar utveckling

Firandet den 11 december var den stora finalen av Days of Knowledge men redan tidigare under hösten har hållbar utveckling vid högskolan prisats.

Examensarbete

Vid Days of Entrepreneurship i oktober delades stipendier ut till studenter vid högskolan som integrerat hållbar utveckling i sina examensarbeten.

 • Fabric Conditioning for more gentle shredding: Pre-treatment for mechanical recycling of cotton and polyester
  Masteruppsats i textil materialteknik
  Författare: Therese Sjöblom
 • Sustainability marketing: Sustainability marketing on the Chinese market 
  Kandidatuppsats i företagsekonomi
  Författare: Aida Licina, Hannah Radtke, Charlotte Johansson
 • Sjuksköterskans upplevelse av att använda teknik i hemsjukvården: ”…Om inte tekniken funkar, funkar inte själva jobbet …”
  Magisteruppsats i vårdvetenskap
  Författare: Adlin Karcy Gharbani, Vasilia Vicki Koltsida

HU-diplomerad kurs och utvecklingsarbete

I november delades det ut stipendium för utvecklingsarbete inom hållbar utveckling samtidigt som en kurs diplomerades i hållbar utveckling.

I år gick stipendiet om 50 000 kronor till utvecklingsprojektet ”Utveckling av Textilteknisk fördjupning med inriktning mot hållbarhet” vid Akademin för textil, teknik och ekonomi.

Den diplomerade kursen var ”Naturvetenskap och teknik för grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6” vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT.

Text: Johanna Avadahl
Foto: Anna Sigge