Inblicksfråga om buffé i matsalen och fläsk på tisdagar

Inblicksfrågan vänder sig denna gång till både högskolan och Restaurang Balder.

Charlott Sundeen, Campus- och hållbarhetschef svarar om buffén:

– Så roligt att förändringen till buffé i Röda matsalen upplevs positiv! När beslutet togs att bygga om för att möjliggöra servering av buffé istället för att servera bricklunch valdes att testa i en av matsalarna. Vi ville i det läget möjliggöra för lunchgäster att välja serveringssätt av maten. Det finns i dagsläget inget beslut fattat att även bygga om i Gröna matsalen men det kan komma om högskolan tillsammans med restauratören ser det som önskvärt.

Stephan Albrecht, på Restaurang Balder, svarar om fläsk på tisdagar:

– Vi försöker värna om mattraditioner och ser det inte som gammaldags. Fläsk med hemgjorda raggmunkar är den dagen i veckan vi har flest gäster och det är väldigt populärt bland studenterna.

Foto: Mostphotos