Sigrid Bernson, före detta student, tävlar i Melodifestivalen

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson läste textil produktutveckling med entreprenörs- och affärsinriktning på Textilhögskolan under åren 2009-2010.

− Utbildningen handlade om att planera produktionen, och att sköta kontakten mellan de olika leden i produktionen. Det var en praktisk utbildning som gav studenterna såväl teoretiska som praktiska kunskaper om textilproduktion, säger Sigrid Bernson.

Sigrid bodde i Göteborg och pendlade till Borås under åren på Textilhögskolan eftersom hon dansade parallellt med studierna.

− Jag trivdes väldigt bra i Borås. Det är en mysig stad och vi hade bra sammanhållning i klassen, men efter två år fick jag erbjudande från TV-programmet Let’s dance och det kunde jag inte tacka nej till.

Melodifestivalen
Sigrid Bernson deltog i första deltävlingen i Melodifestivalen och gick då vidare till Andra chansen. Den 3 mars är det dags för Andra chansen.

Om hon hade fortsatt med studierna hade hon velat jobba med mänskliga rättigheter inom produktionsleden.

− Det var jobbigt att se hur det fungerade i de stora klädfabrikerna. De flesta svenska klädproducenter har rätt okej villkor för sina textilarbetare, men de är fortfarande under all kritik och jag vill inte vara en bricka i det spelet.

Sigrid har alltid älskat att dansa och att sjunga, och är därför väldigt glad över att vara med i Melodifestivalen. Hennes bidrag, Patrick Swayze skrev hon tillsammans med Peg Parnevik, Josefin Glenmark och Andrej Kamnik som är producent. Låten är en hyllning till Dirty dancing-skådespelaren Patrick Swayze och den har redan fått över en miljon spelningar på Spotify.

− Jag är jättetaggad inför Andra chansen. Jag har fått ett mycket bättre självförtroende nu när jag har gått vidare. Att svenska folket har röstat på mig är helt klart ett erkännande, säger Sigrid Bernson.

Text: Emma Lindh
Foto: Pressbild