Timmys praktik ledde direkt till jobb

Timmy Andersson

Varför valde du att studera vid Högskolan i Borås?

– Högskolan låg nära där jag bor och kompisar som tidigare pluggat här rekommenderade högskolan. Att IT-teknikerutbildningen bara var 2 år var också ett stort plus.

Vad är ditt bästa minne från tiden som student i Borås?

– De sena kvällarna i labbsalen, klasskamraterna jag fortfarande umgås eller har kontakt med och studentlivet i sig. 

Vad gör du på EVRY?

– I dag hjälper jag våra kunder med problem som uppstår i deras digitala vardag. Kan vara allt från serverkrascher till applikationer som strular. Ofta genom telefon och fjärrstyrning av datorer, men även på plats. 

Timmy Andersson
Allmänt: 
Skaffade familj under studenttiden och det gick alldeles utmärkt att fortsätta plugga även som pappa, och som engagerad i kårlivet. Spelar mycket discgolf på fritiden och umgås med familjen, försöker klämma in en och annan spelkväll med. 
Ålder: 27
Från: Borås, född och uppvuxen 
Examen: 
IT-tekniker utbildningen 2017 
Jobbar som: 
IT-tekniker på EVRY Borås

Var det som du hade tänkt dig när du började att arbeta? 

 – När jag började praktisera var det en helt ny arbetsplats, tidigare har jag mest arbetat inom lager och logistik. Så det var inte som jag hade förväntat mig, men jag blev positivt överraskad. Här på EVRY är det mycket frihet under ansvar och det är något jag verkligen gillar. 

 Största nyttan med utbildningen så här efteråt?

– Att den varit så bred. Det är ingen spetskompetens du besitter när du slutar, så möjligheterna att specialisera sig inom ett område du själv känner att du vill utvecklas i är stora. Det är positivt både för arbetsgivare och arbetstagare. Jag får en bred kunskap om det mesta via utbildningen och på arbetsplatsen kan jag specialisera mig efter mitt och företagets behov.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Kollegorna, definitivt, och den goda gemenskapen på EVRY. Ingen fråga känns för dum att ställa och kollegorna ställer oftast upp och hjälper till. Självklart hjälper jag dem när de har behov av min kompetens också.

Eventuella svårigheter? Några lärdomar?

– Att lära sig de företagsspecifika systemen. EVRY har många kunder och alla system ser inte likadana ut. Något som varit viktigt sedan starten av utbildningen har visat sig ännu viktigare i det verkliga arbetslivet: dokumentation.

Vad ska man tänka på om man ska studera till IT-tekniker?

– Att du gillar själva IT-världen.  Jag tror det kan vara svårt att ta sig igenom utbildningen om du bara vill ha ett jobb, det krävs lite engagemang och vilja också. Men du behöver absolut inte vara någon ”datanörd”, det räcker att du har ett intresse för datorer eller teknik.

 


 

Skapa din framtid i Borås

Hösten 2018 erbjuder vi 59 program på grund- och fortsättningsnivå. Ett av dem är IT-tekniker, 120 hp.

Text : Erika Danielsson
Foto: Privat