Filmserver stängs ner

Filmrulle och filmapp

Streamingservern, som främst innehåller utbildningsfilmer, har inte längre något supportavtal och högskolan har istället sedan i höstas en streamingtjänst, HB Play, som ska samla allt videomaterial. HB Play erbjuder ett antal nya funktioner, bland annat att filmer kan spelas upp i mobila enheter.

På den gamla servern finns en stor mängd filer i olika format. Innan Campusservice och IT, som ansvarar för servern, stänger ner den vill de uppmana alla medarbetare att kontrollera sina filmer.

Servern kommer att stängas 30 juni 2018 och därefter arkiveras samtliga filmer. När servern stängs ner kommer inte längre länkar till filmer på servern att fungera.

Hur vet jag om min film berörs?

Om du har publicerat en filmlänk på till exempel en webbsida eller i PING PONG så kan du kontrollera filmens länk för att se om din fil berörs. Om länken innehåller något av följande måste de flyttas:

  • stream.hb.se
  • winstream.hb.se
  • player.hb.se
  • video.hb.se

Vad ska jag göra om min film berörs?

Om din fil ligger på den gamla servern ska den flyttas till högskolans streamingtjänst HB Play. Du hittar information om hur du gör flytten på anställdwebben. Läs mer på sidan om HB Play.

Har du några ytterligare frågor eller behöver hjälp, kontakta Campusservice och IT. Kontaktuppgifter till Campusservice och IT.

Text: Johanna Avadahl