Evelina vill jobba med sjuka barn

Evelina Edvinsson

– Jag har alltid velat hjälpa människor, så sjuksköterskeyrket har legat nära till hands, säger Evelina Edvinsson. Nyligen hittade jag ett block från när jag var nio år och där stod det att jag skulle bli sjuksköterska!

Det är inte för att hon är boråsare som hon valde att läsa i Borås, utan för att sjuksköterskeutbildningen här har så gott rykte.

– Det har jag ofta hört och nu när jag har varit ute på praktik har folk i sjukvården också sagt det: att vi som är utbildade här är så väl förberedda när vi kommer ut i arbetslivet. Det är roligt, och jag förstår varför det är så.

Mycket praktik

Hon berättar att utbildningen har mycket praktik, mer än på många andra högskolor. Och att hon uppskattar sättet som teori och praktik knyts ihop på.

– Inför varje praktikperiod får vi träna på de moment som ingår. Eftersom det finns ett nytt så kallat KTC här, kliniskt träningscentrum, finns det fantastiska möjligheter att träna. Det är ett simuleringslabb där förutsättningarna är väldigt realistiska, och vi får träna på allt från hygien och injektioner till hur man gör en akutbedömning på en väldigt dålig patient. Det är så bra att ha fått testa innan man kommer ut på praktiken och att till exempel öva på att agera snabbt i en akut situation i en realistisk miljö.

Evelina minns sin första dag på utbildningen mycket väl.

– Jag kom hit och var lite nervös och fundersam om jag verkligen hade valt rätt. Men när de presenterade hela utbildningen och hur den är upplagd kurs för kurs kände jag bara: ”Japp, det är det här jag ska göra!”.

Utbildningen håller hög klass och är till och med bättre än hon hade väntat sig. Det ställs också höga krav på studenterna.

– Men en sak som är bra är att det alltid finns hjälp att få. Lärarna vill att vi ska lyckas, och dessutom finns det personal i biblioteket och även andra resurser för att få hjälp.

Evelina Edvinsson Engström
Ålder: 24 år
Från: Borås
Pluggar: sjuksköterskeutbildning

Tre bra saker med Borås:

  • Maten är billig här.
  • Nära till både natur och stadskärna.
  • Vädret gör att man lär sig uppskatta solen

Tre bra saker med Högskolan i Borås:

  • Den ligger så centralt.
  • Det finns flera bra restauranger och fik på högskolan, och de är också billiga.
  • KTC, kliniskt träningscentrum, som är nytt och fräscht och ger ett helt fantastiskt sätt att lära sig på!

 


 

Skapa din framtid i Borås

 Hösten 2018 erbjuder vi 59 program på grund- och fortsättningsnivå. 
Ett av dem är: Sjuksköterskeutbildning, 180 hp.

Text och foto: Lena M Fredriksson