Mats Tinnsten ny rektor vid Högskolan i Borås

 – Jag önskar Mats Tinnsten lycka till med sitt viktiga uppdrag att som rektor för Högskolan i Borås leda arbetet med att vidareutveckla högskolans utbildnings- och forskningsverksamhet, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning i ett pressmeddelande.

Om Mats Tinnsten
Han kommer från Östersund och är 59 år gammal. Han är gift och har tre vuxna barn.

Efter civilingenjörsexamen 1984 arbetade han på Volvo BM i Eskilstuna. 1990 anställdes han som universitetsadjunkt på Högskolan i Östersund. Han doktorerade 1999 och blev 2004 docent i ämnet datorstödd maskinkonstruktion vid Luleå tekniska universitet.

Mats Tinnsten var under perioden 2005 till 2011 prefekt för en teknisk institution med ca. 110 anställda och under perioden 2010 till 2012 prodekan för den tekniska fakulteten.

2008 blev han professor i maskinteknik med inriktning mot sportteknologi vid Mittuniversitetet och är sedan 2012 prorektor vid samma universitet.

På fritiden åker han gärna långfärdsskridskor och skidor, både på längden och utför. Han gillar även att renovera hus och meka med gamla bilar.

Anställningen som rektor vid Högskolan i Borås gäller från och med den 1 januari 2019 till och med den 31 december 2024.

– Med tanke på att det drar ut på tiden med att bilda ny regering så känns det väldigt skönt att man ändå kunde ta detta beslut i god tid före årsskiftet. Det känns spännande och inspirerande och skönt att det finns ett formellt beslut. Nu kan jag och min familj planera efter detta, säger Mats Tinnsten.

För närvarande är Mats Tinnsten prorektor vid Mittuniversitetet.

Läs mer 

Rektorskandidat föreslås till regeringen

Teamspelare som vill vara tillgänglig

Läs Utbildningsdepartementets pressmeddelande (Länk till Regeringskansliets webb)

Text: Johanna Avadahl
Foto: Tina Staffrén, Mittuniversitetet