Textilhögskolan ställer ut på Europas största designmässa

Tanja Nitsche -About Solvinga nd Dissolving

´– Vi är väldigt glada och peppade på att få vara del av årets upplaga av Dutch Design Week! Vi tror att det kommer att bli väldigt spännande för både oss och våra besökare, och förhoppningsvis leda till många intressanta dialoger. Vi har planerat den här utställningen länge, så det ska såklart bli fantastiskt att äntligen få möta allmänheten och prata om våra projekt, säger Hannah Simann Ax, en av de som ställer ut. 

Utställningen, som årligen har 300 000 besökare, öppnades i lördags och kommer pågå fram till den 28 oktober. Årets tema är " If not us, then who?"

Hannah Simann Ax fortsätter:
– Utställningen placerar det textila materialet i fokus. Vi vill visa hur viktiga och integrerade textiler är i vår vardag och i vårt sätt att leva, och hur de påverkar oss. Våra projekt är undersökande och spekulativa, och vi vill tänja på gränserna för vad ett textilt material kan vara.

"Textile Matter" presenterar en ny generation av designers och varje del i utställningen är vald från en större kropp av individuella arbeten. Målet är att inbjudanda til lekfullhet, interaktion och reflektion, utlösa sinnena och öppna dialog med besökaren.

Utställare från Textilhögskolan:
Jóna Berglind Stefánsdóttir, Francisca Venegas, Hanna Klasson, Hannah Ax, Kathryn Walters, Katrine Krull, Phyllis Hahn, Ronja Schweiger, Roxana Benea och Tanja Marie Nitsche.

Webb: https://www.ddw.nl/en/programme/15/textile-matter
Instagram
: @textilhogskolan och @textilematter

Text: Erika Danielsson
Foto: Jan Berg