Avtal klara för lokaler till polisutbildningen

– Det blir som en teater där vi bygger olika kulisser. Ytan är alldeles utmärkt att öva i och det finns stora entresoler runt om där studenter och instruktör ovanifrån kan följa hur insatserna går. De får en fantastiskt bra överblick. Polismyndigheten är jättenöjda och det är förstås väldigt glädjande, berättar Patrik Andersson som är fastighetsutvecklare på Högskolan i Borås. 

Utanför lokalerna finns en stor asfaltsyta och den kommer att fungera som körområde för bilträning.

Expansionsytan i Textile Fashion Center delas med polisen

I går tecknades också avtal med fastighetsägaren för de lokaler på Simonsland som högskolan kommer att hyra in för polisutbildningen. Lokalerna är säkerhetsklassade och kommer att vara ämnade för bland annat radio- och datautbildning. Klart är också att polisutbildningen kommer att dela expansionsytan i Textile Fashion Center med Textilhögskolan. 

– Vi kommer att öppna fasaden och skapa en stor garageport i anslutning till expansionsytan. Polisen önskar det och jag tänker att för Textilhögskolan kommer det också att bli bra, för det kommer underlätta vid byten av tunga maskiner, säger Patrik Andersson.

Sammanlagt finns nu avtal på plats om total lokalyta på 7 200 kvm tillägnat polisutbildningen (varav 700 kvm är högskolans befintliga lokaler) och med det är Patrik Andersson nöjd.

– Nu har vi klart med alla lokaler som vi behöver för polisutbildning, såväl i uppstartsfas som fullt utbyggd. Det känns jättebra!

Parallellt pågår projektering av ny skjutbana. Förslaget är räddningstjänstens övningsområde vid Guttasjön, strax utanför Borås. Den beräknas vara klar lagom till termin 2, hösten 2019, i linje med kursplanerna.

Text: Henrik Grönberg

Foto: Patrik Andersson