Viktig läsning om textil bioteknik

Vad är det för bok?
– För den som intresserad av biotech och enzymer så är det här så nära ett standardverk man kan komma. Jämfört med tidigare utgåva så har den här ett fokus på biosyntes och bioprocessing. Och med alla förändringar i den här versionen så är det en inventering av det allra senaste i textil bioteknik.

Vad är nytt?
– Den första utgåvan skrevs 2009 men mycket har hänt sen dess. Det är mer än fortsättning än en uppdatering. Problemen i världen är annorlunda och forskningsagendan ser helt annorlunda ut. Vårt avslutande kapitel berör bland annat ink jetting och hur det kan vara ett sätt att ta sig an vattenbristen i världen.

Vem är den till för?
– Den är viktig läsning för tillverkare, formgivare och ingenjörer inom textilindustrin, textil- och fiberforskare och forskarstuderande som arbetar inom textilteknologi. Kort sagt: alla som är intresserade av hur bioteknik kan vara och är en del av textilforskning och -industri.

Kan man säga att du skrivit ”boken med stort B” om textil bioteknik?
– Nej, det skulle jag inte säga! Men vi har redigerat, uppdaterat och skrivit om den till en helt ny bok om det senaste inom textil bioteknologi.

Läs mer:

Advances in Textile Biotechnology 2nd edition

Läs mer om Vincent Nierstrasz