Öppet hus - Upplev livet som student

Campus

För att ge blivande studenter chansen att upptäcka livet på högskolan på riktigt arrangeras en heldag där besökarna får utforska lokalerna på campus, träffa lärare och studenter samt lära sig mer om vad högskolan har att erbjuda.

Genom särskilda temavandringar med högskolans studentambassadörer får besökarna upptäcka just det utbildningsområde de är intresserade av, till exempel får de som är nyfikna på teknikområdet besöka flera relevanta labb. Varje rundvandring avslutas med en fördjupad informationsträff om områdets utbildningar tillsammans med lärare och programansvariga.

På dagens allmänna informationsträffar i Sparbankssalen berättar studievägledningen och studentkåren allt om högskolans utbud, hur ansökan och antagning går till samt annat som en blivande student kan vara intresserad av.

Under studentminglet i byggnaden Sandgärdet finns studenter på plats för att träffa besökarna, redo att svara på frågor om studier och studentlivet i Borås.

Våra utbildningsområden är: Arbetsliv och välfärd, Bibliotek och information, Ekonomi, Informationsteknologi, Pedagogik och lärarutbildningar, Polisutbildning, Teknik och ingenjörsvetenskap samt Vård.

Text: Lydia Andersson
Foto: Anna Sigge