Textilhögskolans modeutbildningar i topp

Med Business of Fashion (BoF) årliga utvärdering av världens modeskolor vill de informera potentiella studenter om vilka skolor som är bäst. Och Textilhögskolans kandidatutbildning i modedesign och masterutbildning i mode- och textildesign hamnar högt upp i rankning.

– Att såväl mastersutbildningen som kandidatutbildningen rankas här, och rankas högt – båda utbildningarna får utmärkelsen ”best overall” – är ett häftigt erkännande för vår miljö, och för vår internationella relevans, säger Emma Fälth, universitetsadjunkt vid Textilhögskolan.

– Vi vill vara bland världens bästa, och världens bästa undersökning av modeskolor visar att de studenter som examineras från oss, får rätt utbildning för fortsatt karriär nationellt och internationellt. Våra studenter mottas väl av vår nationella designbransch, men kanske kan den internationella förståelsen för värdet av en examen från oss ökas med BoF:s rankning, samt hjälpa till att öppna några fler dörrar ut för våra studenter, och få fler talanger att söka sig till oss. Vi vet att våra studenter är bra – nu vet några fler det, säger Emma Fälth.

Både kandidat- och masterutbildningen fick utmärkelsen ”Badges of Excellence” samt ”Best overall”.

Business of Fashion har samlat in och analyserat detaljerad data och information från sammanlagt 66 modeskolor i 23 länder. Undersökningen kompletterades med bland annat en enkät till 13500 studenter och alumner samt input från Business of Fashions utbildningsråd, en kommittee bestående av 12 experter från modeutbildningar och branschfolk.

Läs mer om utvärderingen här (extern länk).

Text: Annie Klasén
Foto: Suss Wilén