Vi ringer nya studenter

Under sommaren anordnar Högskolan i Borås ”Studentring”. Det är nuvarande studenter som ringer upp och svarar på frågor, och de ger också tips och råd inför kommande studietid. Studentringarna läser i många fall på just det program de nya studenterna antagits till.

De nya studenterna ska veta att Högskolan i Borås finns där för dem om det behövs och genom telefonsamtalen möjliggörs en kontakt med studenter som i dag studerar på högskolan. Ambitionen är att alla nya studenter ska känna sig bekväma och förberedda inför sin första terminsstart.

Då ringer vi

Studenter som är antagna i urval 1 kommer att bli uppringda under vecka 28–30 av en av våra studenter. Studenter som är antagna i urval 2 får ett telefonsamtal mellan vecka 32–33. Samtalen kommer att ske måndag–torsdag kl. 17:00–21:00 och fredag–söndag kl. 14:00–18:00. Om studenten missar ett samtal gör studentringarna ett nytt försök vid ett senare tillfälle. Studenten behöver inte ringa tillbaka.

Beate Granström och Paolo Zaarour kommer att hålla i ”Studentring” för urval 1 och Jessica Bodenhem för urval 2. De studerar till bibliotekarie, affärsingenjör och ämneslärare och är inne på sitt sista samt näst sista år.

Vilka förväntningar har ni på årets ”Studentring”?

–  Att de nya studenterna ska känna sig välkomna och även att vi kan hjälpa dem att ta bort lite nervositet inför att börja på högskolan. Detta genom att studenterna får prata med en nuvarande student som kan ge tips och råd, säger Beate, Paolo och Jessica. 

– Även om de nya studenterna inte har några frågor är det viktigt att studentringarna informerar om det som är nödvändigt för de nya studenterna att känna till. Det kan till exempel vara hur man skapar ett studentkonto, hur man registrerar sig på kurser men även hur schemat ser ut inför introduktionsdagen.

Hur många studentringare är det som jobbar?

– Det kommer att vara cirka 10 personer vid varje pass.

Mer information

Viktiga datum inför höstterminen 2019

Kontaktuppgift till studievägledningen

Träffa våra studenter

Text: Carolina Litzén

Bild: Privat