Dags att nominera till Sociala medier-priset 2019

Utdelning av Sociala medier-priset 2018.

Genom sociala medier kan många göra sig hörda och därigenom får medborgarna fler möjligheter att påverka samhällsutvecklingen.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Förra årets vinnare var det svenska #metoo-initiativet, som representerades av Emmy Lilliehorn och Elin Andersson från samordningsgruppen för de svenska uppropen. Emmy Lilliehorn beskriver sociala medier som en förutsättning för att #metoo kunde komma fram.

– Sociala medier-priset har inneburit att vi tar steget från att vara ett nätverk till att bli en förening där vi kan driva olika projekt. Vi kommer att fortsätta att jobba med att göra röster hörda och utan sociala medier som verktyg skulle vi inte kunna göra det här, säger Emmy Lilliehorn.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 31 mars.